جاروبرقی یا جاروشارژی؟ معیارهای خرید چیست؟

امروزه یکی از ضروری ترین و مهم ترین لوازم خانگی که در خانه ی اکثر ما دیده می شود، جاروبرقی است. اولین جاروبرقی در سال 1869 توسط «ایوس مک گافی» اختراع شد. نقش اصلی جاروبرقی، پاک کردن سطوح مختلف و نظافت آن هاست.

توان جاروبرقی در مکش زباله را با وات نشان می دهند که عددی بین 1000 تا 2200 در جاروبرقی های مختلف است. البته اکثر جاروبرقی های امروزی با یک کلید، توانشان تغییر پذیر است و برای مکان های آلوده تر، از قدرت مکش بیشتر و برای مکان های کمتر آلوده از توان پایین تر استفاده می شود. جاروبرقی های مختلف با کاربردهای متفاوتی امروزه در بازار وجود دارد که انتخاب آن ها مشکل شده است. مهم ترین معیار انتخاب یک جاروبرقی، همین توان و قدرت آن است.

جاروبرقی وسیله ای است که با میزان پاکیزگی خانه و محل زندگی و سلامت اعضای خانه ارتباط مستقیم دارد و کالای تزیینی نیست که آن را بعد از مدتی برای تنوع عوض کرد. لذا باید در انتخاب جاروبرقی نهایت دقت را داشت.

در این مقاله قصد داریم در رابطه با معیارهای انتخاب یک جاروبرقی یا جاروشارژی مناسب نکاتی را بیان کنیم. اگر به دنبال خرید جاروبرقی یا جاروشارژی مناسب هستید، مطالب این مقاله شما را در انتخاب بهتر راهنمایی خواهد کرد.

جاروبرقی یا جاروشارژی؟ معیارهای خرید چیست؟

معیارهای خرید جاروبرقی

1 - توان و قدرت جاروبرقی

همان طور که گفته شد، توان جاروبرقی، مهم ترین معیار انتخاب جاروبرقی است. به طور کلی برای تمیز کردن و پاک کردن گرد و غبارهای خانه های معمولی، توانی بین 1300 تا 1700 کافی است. البته برای خانه های بزرگ تر و با جمعیت بیشتر، توان جاروبرقی باید بالاتر باشد. این را هم یادتان نرود که هر چه توان جارو و مکش آن بیشتر باشد، فرش ها را زودتر فرسوده خواهد کرد.

2 - دسته جاروبرقی

 معیار بعدی در انتخاب جاروبرقی، توجه به دسته آن است. چرا که این قسمت از قطعات جاروبرقی، نقطه ایست که بیشتر با آن سروکار خواهید داشت و اگر اندازه و ارتفاع آن مناسب نباشد، در هنگام کار با آن اذیت خواهید شد. دسته ی جاروبرقی باید به گونه ای باشد که شما بتوانید آن را به نحوی تنظیم کنید که با ایستادن تمام قد، جارو بکشید. در هنگام استفاده از جاروبرقی باید به صورت ایستاده جارو را عقب و جلو برد و اگر دسته ی جارو طوری باشد که شما مجبور به خم شدن شوید، امکان ابتلا به کمر درد و دیگر دردهای مفصلی در شما افزایش پیدا خواهد کرد.

3 - صدای جاروبرقی

معیار بعدی که برای برخی از خانواده هایی که فرزندان کوچک دارند، مهم است، سر و صدای جاروبرقی است. برخی از کودکان از صدای بالای جاروبرقی می ترسند و یا برخی از اعضای خانواده روی صدا حساس هستند. لذا در انتخاب جاروبرقی، به صدای جاروبرقی دقت کنید که در جاروبرقی های با توان بیشتر، صدای بیشتری تولید می شود. البته تولید کنندگان مختلفی هستند که جاروبرقی های با توان بالایی را با صدای کمتر تولید کرده اند.

جاروهای بی صدایی هم هستند که توسط معدودی از تولید کنندگان تولید می شوند اما در بازار ما هنوز دیده نشده است. موتور این جاروبرقی ها در داخل یک مخزن آب توربین مانندی کار می کند که صدای تولیدی آن بسیار پایین است.

4 - اشکال هندسی مفید

جاروبرقی های جدید، دارای اشکال هندسی هستند که کار با آن ها را راحت کرده است. به عنوان مثال برخی از آن ها دارای دسته های تاشو هستند که جای کمتری را اشغال می کنند و یا برخی دارای سری های مختلف مستطیل و مثلث شکل هستند که امکان تمیز کردن سطوح مختلف از جمله گوشه ها و دیگر مکان ها، وجود دارد.

5 - جاروبرقی های ضد باکتری

افرادی که به برخی از بیماری های تنفسی و یا آسم مبتلا هستند و نسبت به گرد و خاک حساسیت دارند، این را بدانند که امروزه در بازار جاروبرقی ها، جاروهایی هم مخصوص این دسته از افراد وجود دارد. جاروهای ضد میکروب یا ضد باکتری، دارای یک مخزن هستند که در داخل این مخزن فیلتری وجود دارد که جریان هوای پر گرد و غبار را فیلتر می کند و به این ترتیب، ذرات هوا را ضد عفونی می کند.

ویژگی ها و نکات مهم در انتخاب جاروشارژی مناسب

1 - عمر باتری جاروشارژی

مهم ترین معیار انتخاب یک جاروشارژی، میزان عمر باتری آن است. بر خلاف جاروبرقی ها که توان یا وات مهم ترین معیار آن ها بود. اکثر باتری های جاروشارژی ها، تا یک سال عمر می کنند که این میزان برای مدل های ایرانی کمتر است.

2 - حجم مخزن و ابعاد مکنده ی جاروشارژی

معیارهای بعدی در انتخاب جاروشارژی ها، توجه به حجم مخزن و ابعاد دهانه مکنده آنهاست. موارد استفاده از جاروشارژی ها، انتخاب این معیار ها را مشخص می کند که معمولا کارهای خانگی به جاروهای شارژی با مخزن بزرگ ‌تری نیاز دارند. ابعاد دهانه مکنده، نظافت سطوح مختلف را امکان پذیر می کند.

3 - آبی یا خاکی

در جاروشارژی ها هم مثل جاروبرقی ها،‌ قابلیت مکش گرد و خاک و در برخی موارد قابلیت مکش آب هم وجود دارد اما چیزی که مهم است قدرت مکش آب و گرد و خاک در این جاروها کمتر از جاروبرقی هاست.

4 - جاروشارژی ‌های هوشمند 

جاروشارژی هایی هم هستند که با سنسورهای مختلف، به صورت خودکار کار نظافت را انجام می دهند و حتی در زمان اتمام شارژ باتری به محل شارژ می روند و پس از پر شدن باتری دوباره به محل نظافت بر می گردند. این مزیت جاروبرقی های هوشمند، کار نظافت را بسیار راحت کرده است.

5 - همراه کوچک

برتری جاروشارژی ها بر جاروبرقی ها، قابل حمل بودنشان است که با آن ها می توان سطوح غیرقابل دسترس یا مکان‌هایی بدون سیم‌کشی برق را تمیز کرد. به عنوان مثال به هنگام سفر نیز کاربرد این جاروها بسیار بالاست به همین دلیل به آنها نام «جاروسفری» را هم می‌دهند.

خواندن 6535 دفعه

نظر دادن

از پر شدن تمامی موارد الزامی ستاره‌دار (*) اطمینان حاصل کنید. کد HTML مجاز نیست.